Vegandary365

Zabtejes forró csoki hűvösebb estékre

Beköszöntöttek már a hidegebb esték, s ki ne vágyna édességre s melegségre. Na és persze ismerünk olyan embert aki ellen tud állni egy finom forró csokinak? Azt hiszem én nem tudok olyat mondani a barátaim közül akinek ha azt mondom, meghívom egy forró csokira, nemet mondana az ajánlatra. Szeretném veletek megosztani az én forró csoki receptemet, ez már igazi vegán csemege ha azt nézzük, zabtejes finomság, s mi több a zabtej is otthon, házilag készült hozzá. 

Hozzávalók (2 személyre):
– 1/2 liter zabtej
– 1 csésze kakaópor(cukrozatlan) vagy egy tábla ét csoki (vegán csokit nem lehet minden polcon találni, de ugye ha nincs benne tejszármazék akkor annak tekinthető [javítsatok ki ha tévednék] de ebben az esetbe ha nem találsz rá a kedvenc étcsokiaid között, akkor tényleg maradjunk a kakaópornál.)
– 1 evőkanál fahéj (ízlés szerint változtatható)
-3 evőkanál nádcukor, vagy másfél evőkanál Agavé szírup (egészséges és természetes édesítőszer)
 
Az egész keveréket addig forraljuk amíg el nem kezd besűrüsödni, régen, mindig ha sűrű forrócsokit szerettem volna akkor egy fél csomag pudingot adtam a forrásban lévő tejhez. Zabtej esetében a sűrűsödés gondját megoldja maga a zabtejben található keményítő.
 
Díszítés gyanánt édesszájúaknak növényi alapu tejszínhabot ajánlok, én személy szerint imádom, sütikhez is és csak úgy magában is 🙂 valamint jöhet a tetejére egy kis kakaó vagy fahéj, kinek mi esik jobban. 
 
Ajánlott esti kuckózáshoz, párocskánkkal való összebújáshoz az esti film mellett, minden hideg őszi és téli estén!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!