Vegandary365

Tojás nélkül? – Bizony úgy is lehet!

 

A mai világban szerencsénkre már keveset kell azon töprengenünk mivel is helyettesíthetjük a tojást. Nekem nagyon fontos volt hogy megtaláljam a tökéletes dolgot erre, mivel imádok sütni, és ha ezt tojás nélkül szeretném megoldani, akkor bizony törni kell a fejem mivel is tudhatom azt kiváltani. Persze elég sokat kellett hozzá kisérleteznem, hogy nekem mi is válik be a legjobban, de most hoztam egy kis összesítőt hogy mivel tudjátok Ti is megoldani a tojás mentes sütést/főzést. A tojást többnyire térfogatnövelésre és kötőanyagként használjuk fel, s szinte minden receptünkben van neki helye. Szóval most itt az ideje, átgondolni 1-2 receptünket.

Növényi “fasírtokhoz”, töltelékekhez kötőanyagként:

  • csicseriborsóliszt
  • sárgaborsóliszt
  • őrölt lenmag, vízzel elkeverve
  • kukorica liszt
  • étkezésí keményítő (Haas márkásat használom én és az bevált eddig)
  • bio zabpehely (finomított)

Panírozáshoz:

  • 2-3 evőkanál kukoricakeményítő és 6-7 evőkanál szójatej, csipetnyi sóval összeturmixolva. Tökéletes!

Süteményekhez:

  •  süteményekbe annyi evőkanál almaecet, amennyi tojás kellene bele. (ez már bevált)
  • 1 tojás: 1 ek őrölt lenmag, 3 ek forró vízzel elkeverve
  • 1 tojás: 2 ek víz, 1 ek olaj, 2 tk sütőpor összekeverve
  • 1 tojásfehérje: 1 ek ízesítetlen agar-agar, 1 ek vízbe feloldva, felverve, lehűtve, majd újra felverve

Lepényhez, rántottához, omletthez:

  • tofu, selyemtofu(1 tojás, kb. 3 dkg tofu, 3 dkg selyemtofu, összeturmixolva.

Érdekesség: Használjunk fekete sót ha el akarjuk érni a kénes tojás ízt. Egy “tojáshoz” keverjünk egy mokkáskanálnyi fekete sót. Használjuk rakott ételekhez, tofu rántottába vagy “omlettbe”.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!