A mai világban szerencsénkre már keveset kell azon töprengenünk mivel is helyettesíthetjük a tojást. Nekem nagyon fontos volt hogy megtaláljam a tökéletes dolgot erre, mivel imádok sütni, és ha ezt tojás nélkül szeretném megoldani, akkor bizony törni kell a fejem mivel is tudhatom azt kiváltani. Persze elég sokat kellett hozzá kisérleteznem, hogy nekem mi is válik be a legjobban, de most hoztam egy kis összesítőt hogy mivel tudjátok Ti is megoldani a tojás mentes sütést/főzést. A tojást többnyire térfogatnövelésre és kötőanyagként használjuk fel, s szinte minden receptünkben van neki helye. Szóval most itt az ideje, átgondolni 1-2 receptünket.
Növényi “fasírtokhoz”, töltelékekhez kötőanyagként:
Panírozáshoz:
Süteményekhez:
Lepényhez, rántottához, omletthez:
Érdekesség: Használjunk fekete sót ha el akarjuk érni a kénes tojás ízt. Egy “tojáshoz” keverjünk egy mokkáskanálnyi fekete sót. Használjuk rakott ételekhez, tofu rántottába vagy “omlettbe”.