Annyira egyszerű s mégis nagyon finom. Igazából nem is olyan formában hozok ma zserbót ahogy megszoktuk hanem picit bon-bon formában. Vagy példanak okáért tavaly én szaloncukor helyett készítettem el. Pár perc alatt s a család imádta!
Hozzávalók:
- 150g háztartasi keksz (pl tönköly háztartási keksz)
- 110g darált dió
- 200g sárgabaracklekvár
Bevonáshoz:
- 150g vegán étcsoki
Ha mind ez megvan, akkor az alapanyagokat keverjük össze, s formázzunk a masszából pici golyókat. Majd villa segítségével mártsuk bele a gőz felett megolvasztott csokiba. Ízlés szerint díszithetjük csurgatott csokival, csagy dió szórással.
Ugye nem is rossz 😉
Kedves Auffenberg Gáborné!
Ahogy a címben utaltam a zserbóra mint süteményre, annak a tésztájához szükséges tojás, tej, tejföl stb. De szerintem ezzel a megoldással egészen kiváltható a megszokott sütemény. Praktikus, gyors és egyszerű. Illetve a Vega/Vegán életmódot választóknak sem kell lemondani erről a finomságról.
Üdvözlettel: Gergely T. Dorottya
Milyen a NEM vega zserbógolyó?