Vegandary365

Vega zserbó? Naná hogy!

Annyira egyszerű s mégis nagyon finom. Igazából nem is olyan formában hozok ma zserbót ahogy megszoktuk hanem picit bon-bon formában. Vagy példanak okáért tavaly én szaloncukor helyett készítettem el. Pár perc alatt s a család imádta! 

Hozzávalók: 

  • 150g háztartasi keksz (pl tönköly háztartási keksz)
  • 110g darált dió
  • 200g sárgabaracklekvár

Bevonáshoz: 

  • 150g vegán étcsoki

Ha mind ez megvan, akkor az alapanyagokat keverjük össze, s formázzunk a masszából pici golyókat. Majd villa segítségével mártsuk bele a gőz felett megolvasztott csokiba. Ízlés szerint díszithetjük csurgatott csokival, csagy dió szórással. 

 

Ugye nem is rossz 😉 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gergely T. Dorottya says: (előzmény @Auffenberg Gáborné)

    Kedves Auffenberg Gáborné!

    Ahogy a címben utaltam a zserbóra mint süteményre, annak a tésztájához szükséges tojás, tej, tejföl stb. De szerintem ezzel a megoldással egészen kiváltható a megszokott sütemény. Praktikus, gyors és egyszerű. Illetve a Vega/Vegán életmódot választóknak sem kell lemondani erről a finomságról.

    Üdvözlettel: Gergely T. Dorottya

  2. Auffenberg Gáborné says:

    Milyen a NEM vega zserbógolyó?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!