Az otthon elkészíthető vegán majonézeknek sok változata van, más más alapanyagokból. Most egy egészen könnyen elkészíthetőt hoztam nektek.
Hozzávalók:
- ½ bögre növényi tej
- ½ teáskanál tengeri só vagy kevesebb
- 1 teáskanál mustár (ha van akkor inkább por formájában)
- 1 ½ teáskanál fokhagyma por
- 2 teáskanál alma ecet
- 2 teáskanál agave szirup
- 1 bögre repce olaj
A hozzávalókat az olaj kivételével tegyük egy mixerbe, és kezdjük el összekeverni őket. Mikor már kezd egyenletes állaga lenni a keverékünknek lassan adjuk hozzá a repce olajat. Keverjük addig amíg teljesen krémes állaga nem lesz az egésznek.
Amint kész már használható is az ételekhet. Például a Vegán sushihoz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: