Vegandary365

Vegán húsvéti kalács

 

Húsvétkor sok helyen hagyomány a húsvéti kalács sütése. A következő receptben, ahogy a kép is utatja kis fonott kosár kalácsokat hozok nektek. 

Hozzávalók 6 főre:

  • 500 g liszt
  • 20 g élesztő
  • 300 ml langyos növényi tej (édesítetlen szója vagy zab)
  • 30 g cukor
  • 2 teás kanál só
  • 60 g növényi margarin

A tetejének a megkenéséhez:

  • 2 evőkanál szója vagy zabtej (természetesen ez sem az édesített verzió)
  • 2 evőkanál agave szirup, vagy juhar szirup

Elkészítés:

  1. Tegyük az élesztőt a langyos tejbe, majd hagyjuk kb. 5 percet pihenni amíg az el nem kezd “futni”. Majd adjuk hozzá a lisztet és a sót, ezt keverjük össze konyhai robotgéppel közepes fokozaton kb. 5 percig.
  2. Adjuk hozzá a margarint és dagasszusk újabb 5-10 percig, vagy addig amíg a masszánk már nem ragad fel a keverőtál oldalára. Takarjuk le egy konyharuhával, majd tegyük félre pihenni, szobahőmérsékleten másfél órára.
  3. A tésztánkat vágjuk 6 egyenlő részre. Egy-egy részt osszunk még el 3 egyenlő darabra majd azokat nyújtsuk ki kb 25 centis rudakra, ezeket fonjuk össze majd kössük össze a két végét. 
  4. Helyezzünk a tepsibe sütőpapírt majd erre pakoljuk rá a kis kosarainkat. Kenjük be a tetejét a “tejes”- agave szirupos mixünkkel majd pihentessük szobahőmérsékleten újabb 30 percet. Közben melegítsük elő a sütőnket 200 fokra.
  5.  A 30 perc pihenő után kenjük át még egyszer a kalácsokat, aztán irány velük a sütőbe. A sütési idő 25 perc, vagy amíg teljesen aranybarna nem lesz mindenhol a kosárkák teteje. 
  6. Vegyük ki a sütőből őket, és hagyjuk őket kihülni. 

Ha minden kész akkor jöhet a csoki tojás dekornak. 

Én ezzel a recepttel kívánok nektek nagyon boldog nyúl ünnepet!

Jó étvágyat!

Forrás 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!