Akár hogy is nézzük a pesto egy nagyon finom és kellemes kiegészítője lehet az étkezésünknek. A mai recept alapja nem más mint a nagyon finom kesudió. Nem tudom, hogy vagytok vele de én imádom minden formájában. 🙂
Hozzávalók:
- 150 gramm nyers kesudió (4 órára áztassuk be vagy forraljuk 15 percig és száritsuk meg)
- 10 evőkanál forró víz
- 120 gramm friss bazsalikom levele és szára
- 50 gramm élesztő pehely
- 6 gerezd piritott fokhagyma
- 2 evőkanál oliva olaj
- 3 evőkanál citromlé
- só (opcionális)
- 2 evőkanál napraforgó mag ami megadja majd azt a jellegzetes textúráját az egésznek, persze ez is opcionális 🙂
Elkészítés:
- Helyezzük a kesudiót a turmixba és aprítsuk addig amíg elég finom állaga nem lesz.
- Adjunk hozzá a vízből, és folytassuk addig az “aprítást” míg finom, krémes állaga nem lesz az egésznek.
- Adjuk hozzá a maradék alapanyagot és dolgozzuk össze. 🙂
Azt hiszem nem nagy ördöngősség az elkészítése. Amit még esetleg lehet hozzá adni egy kis fekete oliva, vagy szárított paradicsom, hiszen ezek az összetevők még finomabbá tudják tenni az alapunkat.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: