Vegandary365

Vegán kesudió pesto

  Akár hogy is nézzük a pesto egy nagyon finom és kellemes kiegészítője lehet az étkezésünknek. A mai recept alapja nem más mint a nagyon finom kesudió. Nem tudom, hogy vagytok vele de én imádom minden formájában. 🙂   Hozzávalók: 150 gramm nyers kesudió (4 órára áztassuk be vagy forraljuk 15 percig és száritsuk meg)… Tovább »

Vegán húsvéti kalács

  Húsvétkor sok helyen hagyomány a húsvéti kalács sütése. A következő receptben, ahogy a kép is utatja kis fonott kosár kalácsokat hozok nektek.  Hozzávalók 6 főre: 500 g liszt 20 g élesztő 300 ml langyos növényi tej (édesítetlen szója vagy zab) 30 g cukor 2 teás kanál só 60 g növényi margarin A tetejének a… Tovább »

Vegán és minden mentes mártogatós

Ebben a cikkben három különböző, nagyon finom mártogatóst hozok nektek. Legyen szó a vasárnapi ebéd kisérőjéről, vagy egy kellemes nassolni valóról, mikör össze ülhetünk a haverokkal. Minden esetben tuti megállja majd a helyét. Vegán és gluténmentes receptek következnek, 12 főre. Hozzávalók: Jalapeno- Petrezselyem dip 1-2 jalapeno paprika ízlés szerint 1 csokor petrezselyem 2 gerezd foghagyma… Tovább »

Vegán majonéz

Az otthon elkészíthető vegán majonézeknek sok változata van, más más alapanyagokból. Most egy egészen könnyen elkészíthetőt hoztam nektek.  Hozzávalók:  ½ bögre növényi tej ½ teáskanál tengeri só vagy kevesebb 1 teáskanál mustár (ha van akkor inkább por formájában) 1 ½ teáskanál fokhagyma por 2 teáskanál alma ecet 2 teáskanál agave szirup 1 bögre repce olaj… Tovább »

Vegán sushi szendvics

Azt hiszem az egyik legfinomabb dolog a világon, bárki, bármit is mondhat. A sushi számomra mindig is különleges volt és álltalában különleges alkalmakhoz is kötöttem mikor elmentünk sushit falni valamelyik japán étterembe. Persze egy átlag sushi hogy néz ki, szerintem mindenki tudja: hal, surimi, garnéla, kaviár…és sorolhatnám. Ebből kifolyólag most hoztam nektek pár alternatívát, igaz… Tovább »

Ami történt mostanában….

Igen be kell vallanom, nem megy olyan egyszerüen ez a dolog. Sokszor nem jut időm blogot írni, de örülök annak ha az megy egyáltalán amit elterveztem 1-1 nap. Főleg mostanában, mikor az amúgy is zizis napjaim még inkább felborúltak.  Februárban sikerült elindulnom egy teljesen más úton, ami elkezdett jó irányba terelni az egészségem terén. Sok… Tovább »

Változás és megújulás

Sziasztok! Egy eléggé inaktív időszak után írok most, mivel nagyon sok dolog történt az elmúlt időkben. Hát kezdem az elején.  Annak idején mikor elindult a blog csak egy “aloldalként” volt jelen a köztudatban, egy más profillal foglalkozó oldal gyermekeként. Ez most megváltozik. A régi Soaring Vegan blogból, és teamből kiválva, létrejött a Vegandary 365 blog,… Tovább »

Vissza zökenés…

Hát üdv újra mindenkinek, nem is tudom hol kezdhetném a dolgokat. Nagyon sok beszámolni valóval térek vissza, illetve összefoglalóval, lesz még itt ismeretterjedztő is. Nagyon sok dolgot próbálhattam ki a szomszédos Ausztriában az ott létem alatt, erről mindről itt olvashattok hamarosan. S persze új receptekkel is jövök majd😉   Addig is óvjuk együtt a földet… Tovább »

“Nyári szünet….”Télen?

Továbbra is rendületlen a recept probálgatás, igaz picit befagy a fenekünk, mivel azért sem vagyunk annyira aktívak a bloggal, mert száműztük magunkat télire a hegyekbe. Nem, nem vagyunk ennyire elvetemültek csak a kötelességünk hívott most messzire. 🙂    De lényeg a lényegben igyekszünk minél többet összehozni s töltődni, hogy az előttünk álló évben létrehozzuk azt… Tovább »

Vega zserbó? Naná hogy!

Annyira egyszerű s mégis nagyon finom. Igazából nem is olyan formában hozok ma zserbót ahogy megszoktuk hanem picit bon-bon formában. Vagy példanak okáért tavaly én szaloncukor helyett készítettem el. Pár perc alatt s a család imádta!  Hozzávalók:  150g háztartasi keksz (pl tönköly háztartási keksz) 110g darált dió 200g sárgabaracklekvár Bevonáshoz:  150g vegán étcsoki Ha mind… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!