Vegandary365

Vegán kesudió pesto

  Akár hogy is nézzük a pesto egy nagyon finom és kellemes kiegészítője lehet az étkezésünknek. A mai recept alapja nem más mint a nagyon finom kesudió. Nem tudom, hogy vagytok vele de én imádom minden formájában. 🙂   Hozzávalók: 150 gramm nyers kesudió (4 órára áztassuk be vagy forraljuk 15 percig és száritsuk meg)… Tovább »

Vegán húsvéti kalács

  Húsvétkor sok helyen hagyomány a húsvéti kalács sütése. A következő receptben, ahogy a kép is utatja kis fonott kosár kalácsokat hozok nektek.  Hozzávalók 6 főre: 500 g liszt 20 g élesztő 300 ml langyos növényi tej (édesítetlen szója vagy zab) 30 g cukor 2 teás kanál só 60 g növényi margarin A tetejének a… Tovább »

Vegán és minden mentes mártogatós

Ebben a cikkben három különböző, nagyon finom mártogatóst hozok nektek. Legyen szó a vasárnapi ebéd kisérőjéről, vagy egy kellemes nassolni valóról, mikör össze ülhetünk a haverokkal. Minden esetben tuti megállja majd a helyét. Vegán és gluténmentes receptek következnek, 12 főre. Hozzávalók: Jalapeno- Petrezselyem dip 1-2 jalapeno paprika ízlés szerint 1 csokor petrezselyem 2 gerezd foghagyma… Tovább »

Vegán majonéz

Az otthon elkészíthető vegán majonézeknek sok változata van, más más alapanyagokból. Most egy egészen könnyen elkészíthetőt hoztam nektek.  Hozzávalók:  ½ bögre növényi tej ½ teáskanál tengeri só vagy kevesebb 1 teáskanál mustár (ha van akkor inkább por formájában) 1 ½ teáskanál fokhagyma por 2 teáskanál alma ecet 2 teáskanál agave szirup 1 bögre repce olaj… Tovább »

Vegán sushi szendvics

Azt hiszem az egyik legfinomabb dolog a világon, bárki, bármit is mondhat. A sushi számomra mindig is különleges volt és álltalában különleges alkalmakhoz is kötöttem mikor elmentünk sushit falni valamelyik japán étterembe. Persze egy átlag sushi hogy néz ki, szerintem mindenki tudja: hal, surimi, garnéla, kaviár…és sorolhatnám. Ebből kifolyólag most hoztam nektek pár alternatívát, igaz… Tovább »

“Nyári szünet….”Télen?

Továbbra is rendületlen a recept probálgatás, igaz picit befagy a fenekünk, mivel azért sem vagyunk annyira aktívak a bloggal, mert száműztük magunkat télire a hegyekbe. Nem, nem vagyunk ennyire elvetemültek csak a kötelességünk hívott most messzire. 🙂    De lényeg a lényegben igyekszünk minél többet összehozni s töltődni, hogy az előttünk álló évben létrehozzuk azt… Tovább »

Vegán Royal Icing, avagy mivel díszithetjük a méz nélküli mézeseket?

HA már mézes akkor valamivel illik díszíteni is azt, így hát megsúgom nektek hogy a jól bevállt tojásfehérjés díszítést hogyan is léphetjük át. Voálá, íme a vegán Icing és mindössze 15 perc míg elkészül. 😉   Hozzávalók:  2 bögre porcukor 3½ evőkanál szója tej 4 teáskanál aranyló kukoricaszirup Elkészítés: Egy kisebb tálba keverjük össze a… Tovább »

Mézes méz nélkül, avagy a vegán “Mézeskalács” titka

Nagy fejtörés néha a karácsonyi készülődés, hogy a hagyományokhoz mérten, kerüljön édesség is az asztalunkra. Gondolok én itt a megszokott linzerre, mézeskalácsra és a bejglire is. Na igen aminek nem tudok ellenálni sosem az a mákos bejgli 🙂  Ezen a tényen felindulva, mármint, hogy azért a karácsony ezek nélkül a sütik nélkül nem is annyira… Tovább »

Zabtej, ahogy Én szeretem

  Nos mint minden háziasszony egy fárasztó hét után, én is feldobtam egy arcmaszkot és pihenés képpen leültem a gép elé hogy írjak pár sort…Na persze, és még ez mellett csinálok jó pár dolgot mert holnap ismét munka van. De hát ilyen a mai világban egy “átlag” háziasszony. 😀 De hagyjuk a rohanos mindennapokat egy… Tovább »

Zabtejes forró csoki hűvösebb estékre

Beköszöntöttek már a hidegebb esték, s ki ne vágyna édességre s melegségre. Na és persze ismerünk olyan embert aki ellen tud állni egy finom forró csokinak? Azt hiszem én nem tudok olyat mondani a barátaim közül akinek ha azt mondom, meghívom egy forró csokira, nemet mondana az ajánlatra. Szeretném veletek megosztani az én forró csoki… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!