Vegandary365

Vissza zökenés…

Hát üdv újra mindenkinek, nem is tudom hol kezdhetném a dolgokat. Nagyon sok beszámolni valóval térek vissza, illetve összefoglalóval, lesz még itt ismeretterjedztő is. Nagyon sok dolgot próbálhattam ki a szomszédos Ausztriában az ott létem alatt, erről mindről itt olvashattok hamarosan. S persze új receptekkel is jövök majd😉   Addig is óvjuk együtt a földet… Tovább »

“Nyári szünet….”Télen?

Továbbra is rendületlen a recept probálgatás, igaz picit befagy a fenekünk, mivel azért sem vagyunk annyira aktívak a bloggal, mert száműztük magunkat télire a hegyekbe. Nem, nem vagyunk ennyire elvetemültek csak a kötelességünk hívott most messzire. 🙂    De lényeg a lényegben igyekszünk minél többet összehozni s töltődni, hogy az előttünk álló évben létrehozzuk azt… Tovább »

Vega zserbó? Naná hogy!

Annyira egyszerű s mégis nagyon finom. Igazából nem is olyan formában hozok ma zserbót ahogy megszoktuk hanem picit bon-bon formában. Vagy példanak okáért tavaly én szaloncukor helyett készítettem el. Pár perc alatt s a család imádta!  Hozzávalók:  150g háztartasi keksz (pl tönköly háztartási keksz) 110g darált dió 200g sárgabaracklekvár Bevonáshoz:  150g vegán étcsoki Ha mind… Tovább »

Vegán Royal Icing, avagy mivel díszithetjük a méz nélküli mézeseket?

HA már mézes akkor valamivel illik díszíteni is azt, így hát megsúgom nektek hogy a jól bevállt tojásfehérjés díszítést hogyan is léphetjük át. Voálá, íme a vegán Icing és mindössze 15 perc míg elkészül. 😉   Hozzávalók:  2 bögre porcukor 3½ evőkanál szója tej 4 teáskanál aranyló kukoricaszirup Elkészítés: Egy kisebb tálba keverjük össze a… Tovább »

Mézes méz nélkül, avagy a vegán “Mézeskalács” titka

Nagy fejtörés néha a karácsonyi készülődés, hogy a hagyományokhoz mérten, kerüljön édesség is az asztalunkra. Gondolok én itt a megszokott linzerre, mézeskalácsra és a bejglire is. Na igen aminek nem tudok ellenálni sosem az a mákos bejgli 🙂  Ezen a tényen felindulva, mármint, hogy azért a karácsony ezek nélkül a sütik nélkül nem is annyira… Tovább »

Télies formában

  Télies formába sikerült ráznom most kicsit a blogot, s tudom hosszú volt a hallgatás de itt lesz az ideje, hogy végre újra neki essek a dolgoknak…új lendületet s dolgokat ígér az új eszetendő amiről majd be is fogok nektek majd számolni, de egyenlőre titok 😉 addig is érkezem majd egy-két tippel s recepttel nektek! … Tovább »

Instán is vegánul?

Most csak röviden és tömören, instára is felvándoroltam, ez a jó hír s az hogy amit a konyhámban mókolok azt fel is fogom tenni mind. 😀 Szóval katt a lenti linkre, és kövessetek ne csak Facebook-on hanem Instagram-on is ! https://www.instagram.com/soaring_vegan/... Tovább »

Tojás nélkül? – Bizony úgy is lehet!

  A mai világban szerencsénkre már keveset kell azon töprengenünk mivel is helyettesíthetjük a tojást. Nekem nagyon fontos volt hogy megtaláljam a tökéletes dolgot erre, mivel imádok sütni, és ha ezt tojás nélkül szeretném megoldani, akkor bizony törni kell a fejem mivel is tudhatom azt kiváltani. Persze elég sokat kellett hozzá kisérleteznem, hogy nekem mi… Tovább »

Van itt valami más is!

  Na igen van itt valami más is. Hogy mi is pontosan az a másik “munkám”, ami a hobby is egyben. Az pedig a sminkelés. Szombaton sikerült részt vennem életem első felvételén ahol sminkesként debütálhattam. Mert hát millió egy végzettséggel rendelkezem már igaz, de itt az ideje ezekkel kezdenem is valamit. Szóval most nem csak… Tovább »

Zabtej, ahogy Én szeretem

  Nos mint minden háziasszony egy fárasztó hét után, én is feldobtam egy arcmaszkot és pihenés képpen leültem a gép elé hogy írjak pár sort…Na persze, és még ez mellett csinálok jó pár dolgot mert holnap ismét munka van. De hát ilyen a mai világban egy “átlag” háziasszony. 😀 De hagyjuk a rohanos mindennapokat egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!