Vegandary365

Vegán húsvéti kalács

  Húsvétkor sok helyen hagyomány a húsvéti kalács sütése. A következő receptben, ahogy a kép is utatja kis fonott kosár kalácsokat hozok nektek.  Hozzávalók 6 főre: 500 g liszt 20 g élesztő 300 ml langyos növényi tej (édesítetlen szója vagy zab) 30 g cukor 2 teás kanál só 60 g növényi margarin A tetejének a… Tovább »

Vega zserbó? Naná hogy!

Annyira egyszerű s mégis nagyon finom. Igazából nem is olyan formában hozok ma zserbót ahogy megszoktuk hanem picit bon-bon formában. Vagy példanak okáért tavaly én szaloncukor helyett készítettem el. Pár perc alatt s a család imádta!  Hozzávalók:  150g háztartasi keksz (pl tönköly háztartási keksz) 110g darált dió 200g sárgabaracklekvár Bevonáshoz:  150g vegán étcsoki Ha mind… Tovább »

Vegán Royal Icing, avagy mivel díszithetjük a méz nélküli mézeseket?

HA már mézes akkor valamivel illik díszíteni is azt, így hát megsúgom nektek hogy a jól bevállt tojásfehérjés díszítést hogyan is léphetjük át. Voálá, íme a vegán Icing és mindössze 15 perc míg elkészül. 😉   Hozzávalók:  2 bögre porcukor 3½ evőkanál szója tej 4 teáskanál aranyló kukoricaszirup Elkészítés: Egy kisebb tálba keverjük össze a… Tovább »

Mézes méz nélkül, avagy a vegán “Mézeskalács” titka

Nagy fejtörés néha a karácsonyi készülődés, hogy a hagyományokhoz mérten, kerüljön édesség is az asztalunkra. Gondolok én itt a megszokott linzerre, mézeskalácsra és a bejglire is. Na igen aminek nem tudok ellenálni sosem az a mákos bejgli 🙂  Ezen a tényen felindulva, mármint, hogy azért a karácsony ezek nélkül a sütik nélkül nem is annyira… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!