Vegandary365

“Nyári szünet….”Télen?

Továbbra is rendületlen a recept probálgatás, igaz picit befagy a fenekünk, mivel azért sem vagyunk annyira aktívak a bloggal, mert száműztük magunkat télire a hegyekbe. Nem, nem vagyunk ennyire elvetemültek csak a kötelességünk hívott most messzire. 🙂    De lényeg a lényegben igyekszünk minél többet összehozni s töltődni, hogy az előttünk álló évben létrehozzuk azt… Tovább »

Vega zserbó? Naná hogy!

Annyira egyszerű s mégis nagyon finom. Igazából nem is olyan formában hozok ma zserbót ahogy megszoktuk hanem picit bon-bon formában. Vagy példanak okáért tavaly én szaloncukor helyett készítettem el. Pár perc alatt s a család imádta!  Hozzávalók:  150g háztartasi keksz (pl tönköly háztartási keksz) 110g darált dió 200g sárgabaracklekvár Bevonáshoz:  150g vegán étcsoki Ha mind… Tovább »

Vegán Royal Icing, avagy mivel díszithetjük a méz nélküli mézeseket?

HA már mézes akkor valamivel illik díszíteni is azt, így hát megsúgom nektek hogy a jól bevállt tojásfehérjés díszítést hogyan is léphetjük át. Voálá, íme a vegán Icing és mindössze 15 perc míg elkészül. 😉   Hozzávalók:  2 bögre porcukor 3½ evőkanál szója tej 4 teáskanál aranyló kukoricaszirup Elkészítés: Egy kisebb tálba keverjük össze a… Tovább »

Mézes méz nélkül, avagy a vegán “Mézeskalács” titka

Nagy fejtörés néha a karácsonyi készülődés, hogy a hagyományokhoz mérten, kerüljön édesség is az asztalunkra. Gondolok én itt a megszokott linzerre, mézeskalácsra és a bejglire is. Na igen aminek nem tudok ellenálni sosem az a mákos bejgli 🙂  Ezen a tényen felindulva, mármint, hogy azért a karácsony ezek nélkül a sütik nélkül nem is annyira… Tovább »

Télies formában

  Télies formába sikerült ráznom most kicsit a blogot, s tudom hosszú volt a hallgatás de itt lesz az ideje, hogy végre újra neki essek a dolgoknak…új lendületet s dolgokat ígér az új eszetendő amiről majd be is fogok nektek majd számolni, de egyenlőre titok 😉 addig is érkezem majd egy-két tippel s recepttel nektek! … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!